Moderni mökki vuorella revontulien valossa

Varaava kamiina upeassa arkkitehdin suunnittelemassa vapaa-ajanasunnossa

Mikä olisikaan parempaa kuin rentoutua Pohjois-Norjan kauniin luonnon ympäröimänä? Näin ajatteli Harstadin pariskunta, joka päätti hankkia vapaa-ajanasunnon voidakseen viettää aikaa läheistensä kanssa, nauttia luontoelämyksistä ja rentoutua takkatulen ääressä.

Vapaa-ajanasunto viikinkimaisemissa

Pariskunta kertoo etsineensä vapaa-ajanasuntoa pitkän, ennen kuin löysivät Gapahukin, jonka on suunnitellut tunnettu norjalainen arkkitehtitoimisto Snøhetta. Talo sijaitsee 55 metriä merenpinnan yläpuolella viikinkien historiaa ja muinaismuistoja vilisevässä Tjeldsundissa. Alueella on nähtävissä merkkejä viikinki- ja keskiaikaisesta asutuksesta ja hyvinvoinnista. Gapahuk sopii loistavasti jylhän kauniiseen vuoristomaisemaan.

Steinsviksverdet vikingsverd

Tiesitkö?

Yksi Norjan hienoimmista viikinkiaikaisista miekoista, Steinsviksverdet, on löydetty Tjeldøyan saarelta.

Lähde: https://snl.no/Tjeldsund


Jøtul F 520 HT -kamiina tuo leirinuotion sisätiloihin

Kun vapaa-ajanasunto oli löytynyt, oli vuorossa kamiinan valinta. Pariskunta pohti valintaa tarkasti. Kamiina on usein tilan keskipiste ja kaluste, jonka tulee kestää vuosikausia. Lopulta valinta osui Jøtul F 520 HT -kamiinaan, joka pariskunnan mielestä sopi täydellisesti Gapahukiin.

Puukiuas Jøtul F 520 HT modernissa mökissä skandinaaviseen tyyliin.

Gapahuk on yksikerroksinen talo, jossa on 94 neliötä, paljon lasiseiniä ja suuri huonekorkeus. Kamiina lämmittää tilat nopeasti, ja käytämme sitä vuoden ympäri, Harstadin pariskunta kertoo.

Puhdaslinjainen ja korkea kamiina korostaa huonokorkeutta. Suuri tulipesä, jonka kolmella puolella on lasi, houkuttelee kerääntymään tulen ääreen viettämään mukavia hetkiä. Se on ikään kuin leirinuotio keskellä olohuonetta.

Tiedätkö, minkä tulisijan valitset?

Lue vinkkimme tulisijan valintaan ja valmistaudu tapaamiseen jälleenmyyjän kanssa.


Puukiuas Jøtul F 520 HT modernissa mökissä skandinaaviseen tyyliin.

Olemme erittäin tyytyväisiä kamiinan käyttöön. Olemme lukeneet Jøtulin puulämmitysvinkit, ja kamiinassa tuli näyttää kauniilta. Myös kaikki noki palaa pois, pariskunta kertoo.


Osaatko sinä sytyttää tulen takkaan?

Näytämme, miten saat takkatulen syttymään helposti!

Puukiuas Jøtul F 520 HT modernissa mökissä skandinaaviseen tyyliin.

Varaava kamiina, josta on panoraamanäkymä tulipesään

Jøtul F 520 HT on korkea kamiina, jossa on lasit tulipesän kolmella puolella. Näin tulipesään syntyy panoraamanäkymä. Kamiinan päälle sijoitettavat lämpöä varaavat kivet luovuttavat lämpöä jopa 12 tuntia viimeisen pesällisen jälkeen. Jalustassa on myös kätevä säilytystila polttopuille.

Lue lisää varaavista kamiinoista.

Kauniit liekit näkyvät puhtaiden lasien läpi

Isossa vaakasuuntaisessa lasiluukussa ja sivulaseissa on pinnoite, joka auttaa pitämään lasit puhtaana. Kamiinassa on myös ilmapuhallusjärjestelmä, joka puhaltaa ilmaa lasin sisäpintaan ylhäältä alaspäin, jotta noki ei tarttuisi lasiin. Kamiinassa on myös kätevät ja helppokäyttöiset pellit, jotka helpottavat sekä sytytystä että polttamista.

Varaavilla kamiinoilla on monia hyötyjä:

  • Miellyttävää ja tunteja kestävää lämpöä
  • Pienempi polttopuiden kulutus
  • Vähentää muiden lämmönlähteiden tarvetta
  • Taloudelliset hyödyt
  • Ympäristöystävällinen palaminen

Hyvä paikka vain olemiseen.

Norjan luonnosta nautiskelua suksilla ja jalan

Harstadin pariskunta viihtyy vapaa-ajanasunnollaan paljon, lähes joka viikonloppu ja loma-aikoina. Ympäristössä on useita upeita vuoria, jotka tarjoavat hyvät mahdollisuudet luontoelämyksiin kesällä patikoiden ja talviaikaan suksilla tai lumikengillä. Syksyisin pariskunta poimii lakkoja ja kantarelleja aivan asuntonsa tuntumasta. Lisäksi heillä on oma koivumetsä, josta he saavat polttopuuta takkaansa.

Kartta Tjeldsundista ja pohjoismaisesta mökistä revontulien kanssa.

Näin kaukana pohjoisessa voi myös toisinaan nähdä revontulien tanssia taivaalla. Ja silloin tällöin ikkunan ohi saattaa käyskennellä poroja tai hirviä. Paikka on todella taianomaisen kaunis, joten se sopii loistavasti akkujen lataamiseen ulkona luonnossa tai sisällä lämpimän takkatulen äärellä.

Haluatko tutustua Gapahukiin tarkemmin?

Pariskunnan Instagram-tililtä @gapahuk_cabin voit seurata mökkielämää eri vuodenaikoina.

Vedovnen Jøtul F 520 HT med sort hund foran.
Slettelandskap med innsjø, reinsdyr og høye fjell.
Gule kantareller i glasskål.

Haluatko Jøtul F 520 HT -kamiinan?

Jälleenmyyjämme auttavat tekemään takkaunelmistasi totta! Olipa toiveissasi Jøtul F 520 HT -kamiina tai jokin muu malli, jälleenmyyjämme auttavat sinua valitsemaan oikean vaihtoehdon.