Tyttö istuu takan edessä Jøtul I 520 FR

Toteuta mökkiunelmat uudella takalla

Viisihenkiselle perheelle, jolla on ensisijaisesti puilla lämpiävä mökki, oli tärkeää valita oikeanlainen takka. Tunturissa olevasta mökistä on tullut perheen turvapaikka, jossa tärkeää on mahdollisuus rentoutua.

Tunturimökistä tuli turvapaikka

Viisihenkiseen perheeseen kuuluvat Silje, Eirik, Elise, Einar ja Gustav. Kuten pikkulapsiperheessä usein, perheen arki on kiireistä. Eirik on yksinyrittäjänä työskentelevä naprapaatti, Silje työskentelee kampaajana ja on aktiivinen Instagram-sisustaja tilillä @landlig_funkis. Siksi he arvostavat erityisen paljon mökkiä, jossa he voivat rentoutua ja ladata akkujaan. 

Tyttö istuu takan edessä Jøtul I 520 FR norjalaisessa mökissä.
Puuterä Jøtul I 520 FR

Perhemökin remontointi

Kun perhe hankki mökin vuonna 2018, heidän oli käärittävä hihansa ja ryhdyttävä töihin, sillä mökillä oli paljon korjattavaa. Silje ja Eirik huomasivat nopeasti, että takka oli yksi kiireisimmistä projekteista. Koska takka on mökin ensisijainen lämmönlähde, sen korjaaminen oli tärkeää. Ennen remonttia mökissä oli vanha takkasydän ja vanha Jøtul F 602. Takkasydän oli puutteellisesti asennettu eikä se siksi ollut kovin tehokas.

- Jøtul suositteli meille asentajaa, joka tuli tarkistamaan piipun kunnon ja takkaprojektin mahdollisuudet. Asentaja tarkasti takan ja piipun huolella, ja huomasi, että myös piippu vaati kunnostusta, Silje kertoo.

Vanha puinen sisäosa Dovresta
Yllä näet ennen-kuvat takkasydämestä

Uuden puhtaasti polttavan takan valinta ja piipun kunnostus

Silje ja Eirik kertovat meille, että he etsivät takkaan inspiraatiota aluksi netistä, ja kävivät myös myymälöissä, ennen kuin keksivät, millaisen takan he halusivat. He saivat neuvoja ja ohjeita heidän käyttöönsä sopivasta takasta ja päätyivät lopulta takkaan Jøtul I 520 FR.

Halusimme toiminnallisen ja modernin takan.

Silje Skrinde

- Olemme erittäin tyytyväisiä tähän takkasydämeen, se on helppo sytyttää, se palaa puhtaasti, se nokeentuu vähän, se pitää hyvin lämpöä ja on tyylikkään näköinen. Koska takka on mökin ensisijainen lämmönlähde, käytämme sitä aina, kun olemme mökillä, Silje kertoo.

Silje Skrinde hallinnoi Instagram-tiliä @landlig_funkis, josta näet upeita sisustuskuvia ja sisustusvinkkejä. 

Kuvat ovat Instagramista @landlig_funkis
Valkoinen ympärillä oleva Jøtul I 520 FR -teräsosa olohuoneessa.

Joustava ja tyylikäs takkasydän

Puhtaasti polttava valurautainen takkasydän, jossa kaksi lasia. Liekit näkyvät laseista hyvin huoneen eri puolilta ja lasit antavat erinomaisen näkymän tulipesään. Ilmahuuhtelu ja lasien pinnoitus helpottavat lasien puhtaanapitoa. Valkoisten sisäosien ansiosta, tulipesä näyttää valoisalta ja ilmavalta. Takkasydämessä on säpillinen ovi, tulipesässä suojareunus ja helppokäyttöisten säätökahvojen ansiosta, takan sytyttäminen on helppoa. Lisäksi oven kätisyys on mahdollista muuttaa oikeakätiseksi tarvittaessa. Matalaenergiatalon optimaaliseen lämmittämiseen takassa on lisäksi raitisilmaliitäntä.

Haluatko vastaavan muutoksen kotiisi tai mökillesi?

Myyjämme auttavat sinua mielellään löytämään sopivan ratkaisun takkaprojektiisi. Ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjään.