Norjalainen perhe takan edessä Jøtul I 620 FR

Perhe suunnitteli oman takkaratkaisun Jøtul I 620 FR -takkasydämen avulla

Seitsenhenkisellä perheellä oli vanha takka, josta tulta ei juuri nähnyt. He muunsivat sen tehokkaaksi takkasydämeksi ja itse suunnitelluksi takkaratkaisuksi, joka lämmittää paremmin ja josta kaunis tuli näkyy upeasti.

Ennen-kuva Darth Vader -takasta

Ennen-kuva Darth Vader -takasta

Takkatulen lämmöstä nauttiva suurperhe

Pariskunta Karoline ja Carl Daniel asuvat omakotitalossa Norjan Stavangerissa viiden 2–12-vuotiaan tyttärensä kanssa. Karoline tunnetaan Instagram-tilistä @karroogcarrydesign, joka tarjoaa upeita sisustuskuvia ja -vinkkejä.
Syys- ja talvi-iltaisin tämä seitsenhenkinen perhe nauttii takkatulen lämmöstä. He olivat nimenneet vanhan takkansa Darth Vaderiksi, ja halusivat vaihtaa sen uuteen malliin, joka lämmittäisi tehokkaammin ja josta tulen näkisi paremmin. Näin sai alkunsa takanvaihtoprojekti!


Haluatko uuden takan? Tutustu valikoimaamme ja valitse unelmiesi malli!

Hyvää yhteistyötä remontoinnissa

Karoline on koulutukseltaan sisustussuunnittelija ja Carl Daniel rakennustyöntekijä. Remonttihommissa he ovatkin todellinen unelmatiimi! Yhdessä he ovat remontoinee koko talon, ja heille kummallekin ovat tärkeitä hyvät, toimivat ja arkea helpottavat ratkaisut. Kuvia talon muutoksesta on Instagram-tilillä @karroogcarrydesign.

Perhe on asunut talossa vuodesta 2016. He ovat tehneet muutoksia ensimmäisen ja toisen kerroksen huonejärjestykseen, modernisoineet talon ilmettä ja remontoineet kaikki pinnat. Kun kaikki muu oli valmista, jäljellä oli enää takka.

Vanha takka oli iso ja vei arvokkaita neliöitä olohuoneesta. Talomme ei ole kovin iso, kun ottaa huomioon perheemme koon. Siksi jokainen neliö on hyödynnettävä tehokkaasti.

Karoline Omlie

Karoline kertoo myös, ettei vanha takka varannut lämpöä erityisen tehokkaasti, tuli oli vaikea saada syttymään, se nokeentui nopeasti eikä tulta nähnyt.

– Olimme pitkään haaveilleet uudesta, modernimmasta takasta, sillä tyttäremme nauttivat takkatulen lämmöstä. Se luo ihanaa tunnelmaa, Karoline toteaa.

Katso upeat muutoskuvat!

Sisustussuunnittelijana Karolinella oli selkeä käsitys siitä, miltä olohuoneen tuli näyttää takan vaihtamisen ja remontoinnin jälkeen. Jøtul-jälleenmyyjän avulla he päätyivät valitsemaan ison Jøtul I 620 FR -takkasydämen, jossa on lasit kahdella puolella ja joka sopii erinomaisesti nurkkaan asennettavaksi. Takkasydän jättää runsaasti vapauksia takkaratkaisun suunnitteluun: valittavissa ovat takan koko ja väri, takkasydäntä ympäröivien lasien määrä ja polttopuiden säilytystila.

Meistä Karolinen ratkaisu sopii olohuoneeseen loistavasti. Tila on nyt hyödynnetty paremmin, ja takkasydän on sijoitettu siten, että takkatulen loimua voi katsella ison lasin läpi sohvannurkasta.

Ennen ja jälkeen kuva olohuoneesta, jossa uusi takka Jøtul I 620 FR
Olohuoneen ennen- ja jälkeen-kuvat ja uusi Jøtul I 620 FR -takkasydän
Kuvia Karolinen olohuoneesta, jossa on uusi takka Jøtul I 620 FR

Tästä syystä he valitsivat Jøtulin takkasydämen

Karoline kertoo, että hänen lapsuudenkodissaan oli Jøtul-takka, ja hänelle oli tärkeää valita Jøtul, joka on norjalainen brändi. Valinta oli siis heille helppo.

Tiesitkö?
Norjalainen kulttuuriperintö ja käsityö ovat tärkeässä asemassa Jøtulin toiminnassa. Siksi käytämme uusien tuotteiden kehittämisessä aina norjalaisia suunnittelijoita.

Karoline istuu sohvalla kissansa kanssa Jøtul I 620 FR -takkasydämen edessä

Jøtul I 620 FR – iso takkasydän, josta tulen näkee hyvin

Tilava, käytännöllinen ja helppokäyttöinen valurautainen takkasydän. Takkasydän koostuu kahdesta lasista, joten se sopii hyvin nurkkaratkaisuksi ja tarjoaa hyvän näkymän tuleen. Valkoiset vermikuliittilevyt luovat tyylikkään ja ilmavan ilmeen ja kauniin tulen. Isosta koostaan huolimatta tämä takkasydän on tehty polttamaan ihanteellisesti ja pienellä teholla. Tulipesässä on klapituki, ja luukun salpalukko tekee polttamisesta turvallista.

Jøtul I 620 FR – helppokäyttöinen ja tehokkaasti lämmittävä

Tuli on helppo saada syttymään, palaminen kestää erittäin pitkään ja lasit nokeentuvat harvoin, joten tuli näkyy hyvin, Karoline kertoo.

Tiedämme, että monilla on vaikeuksia takkatulen sytyttämisessä. Siksi annoimme Karolinelle ja Carl Danielille hyviä vinkkejä takan käyttöön ja puulämmittämiseen. Tässä yhteydessä opetimme heitä sytyttämään tulen ylhäältä.

Karoline kertoo, että takka saattaa joskus lämmittää ”vähän liiankin tehokkaasti”, mutta he ovat oppineet säätelemään lämpöä peltien avulla.

Osaatko sinä sytyttää tulen takkaan?

Katso video-ohjeemme tulen sytyttämisestä Jøtul I 620 FR -takkasydämen – näin saat tulen syttymään jokaisella kerralla!

Kun sähkönhinnat ovat pilvissä, takkatulen aito lämpö tulee hyvään tarpeeseen

Kun sähkönhinnat ovat korkeita, takkaa polttamalla voi säästää lämmityskustannuksissa. Takka on myös hyvä apu talven sähkökatkojen aikana. Se toimii aina – myös sähkökatkon aikana.

– Nyt kun sähkö on kallista, olemme kiitollisia takasta. Se on pitkällä aikavälillä kannattava sijoitus, ja se myös viimeistelee kotimme upeasti, Karoline toteaa.

Kun kuulen sanan takka, minulle tulee ensimmäisenä mieleen Jøtul.

Karoline Omlie

Kiinnostuitko Jøtul I 620 FR -takkasydämestä?

Jälleenmyyjämme auttavat tekemään takkaunelmistasi totta! Olipa toiveissasi Jøtul I 620 FR -takkasydän tai jokin muu malli, jälleenmyyjämme auttavat sinua valitsemaan oikean vaihtoehdon.