Vanha kuva Jøtulin tehtaalla työskentelevistä miehistä

Norjalaista käsityötä vuodesta 1853

Jøtul on yksi maailman vanhimmista kamiinoiden, takkasydämien ja takkojen valmistajista. Ylpeään norjalaiseen perinteeseen pohjautuen olemme yhdistäneet kestävän käsityön ja kyvyn torjua kylmyyttä jo vuodesta 1853.


Jøtul tehdas, joka sulattaa rautaromua

Valurauta – kestävää laatua

Jøtulin tuotekehityksen parissa työskentelevät miettivät aina ”Design for Manufacturing” -käsitettä. Tuotteemme on valmistettu kierrätetystä valuraudasta ja pääperiaatteena on, että kaiken, mitä teemme, on oltava muotoiltavissa ja valmistettavissa. Tuotteemme täyttävät aina kaikki testi- ja hyväksyntävaatimukset, ja niiden on täytettävä asiakkaidemme korkeat odotukset. Toisaalta valurauta on elävä materiaali, ja kaikki valut ovat erilaisia, joten jokaisesta tuotteesta tulee siten täysin ainutlaatuinen.

Tiesitkö?
Valurautakamiinoiden valmistuksessa yksi tärkeä raaka-aine ovat kierrätetyt valurautakamiinat. Käytännössä kierrätettävät kamiinat tulevat tehtaalle yhdestä ovesta ja lähtevät toisesta moderneina, puhtaasti polttavina tuotteina.


Kaikki valut ovat erilaisia, ja jokaisesta tuotteesta tulee aivan ainutlaatuinen.

Espen Auensen, Jøtulin Research and Development Manager

Norjalainen kulttuuriperintö ja käsityö

Norjalainen kulttuuriperintö ja käsityö on tärkeä osa sitä, mitä Jøtul edustaa. Käytämme siksi aina norjalaisia suunnittelijoita, ja meillä on omia tuotantoinsinöörejä. Yksi tärkeimmistä töistä, joita he tekevät, on rakentaa tuote, jossa he muuttavat suunnitelman valuraudaksi ja tekevät hyvää yhteistyötä malliverstaan, laboratorion ja tuotannon kanssa. Yhteistyö ja hyvä dynamiikka ovat tärkeitä tuotteiden edistyksen kannalta ja laadukkaiden tuotteiden kehittämiseksi.

Kun oma malliverstas ja valimo ovat vierekkäin kehitysympäristössä, osastojen välinen viestintä sujuu tehokkaasti kehitysprosessin aikana. Tämä antaa monia etuja, ja on positiivista yhteistyön laadun, tuotteiden omistajuuden sekä niiden kehittämisen kannalta.

Mann som jobber i Jøtul fabrikk med verksted bak seg.

Vastuullisuus

Kestävä kehitys juurtuu syvälle filosofiamme ja siihen, miten Jøtul toimii tänään ja tulevaisuudessa

Lua lisää

25 vuoden takuu

Tarjoamme kaikille ulkoisille valurautaosille 25 vuoden takuun

Lue lisää

Löydä jälleenmyyjä

Pätevät jälleenmyyjämme auttavat sinua löytämään tarpeisiisi sopivan takka- tai puukiukaan

Löydä jälleenmyyjä


Norjalainen kulttuuriperintö ja käsityö on tärkeä osa sitä, mitä Jøtul edustaa. Käytämme siksi aina norjalaisia suunnittelijoita, ja meillä on omia tuotantoinsinöörejä.

Moderni teknologia kehitysprosessissa

Nykyisin muun muassa VR-teknologiasta on tullut tärkeä osa kehitysprosessiamme, jossa voit kokea tuotteen aidossa koossa jo kehitysvaiheessa. Saat realistisen kokemuksen ja välittömän palautteen, joka on hyödyllistä käynnissä olevan tuotekehitysprosessin kannalta.

Se on hyvä työkalu, joka auttaa meitä nopeammin toimittamaan tuotteita, joissa on hyvä rakenne ja estetiikka.

Suuret vaatimukset vaativat korkeampaa osaamista ja pitkän kokemuksen

Tuotteiden testaus ja hyväksyntä on erittäin tärkeä osa sitä, mitä teemme. Jøtulilla meillä on korkeaa osaamista ja pitkä kokemus tältä alueelta. Teemme myös läheistä yhteistyötä tutkimusprojekteissa muun muassa SINTEFin ja NTNU:n kanssa. Loppuasiakkaan on oltava varma siitä, että Jøtul toimittaa tuotteita, jotka täyttävät parhaalla mahdollisella tavalla kaikki testi- ja hyväksyntävaatimukset.

Testaamme tulisijojamme eurooppalaisen standardin mukaan ja keskitymme erityisesti hiukkaspäästöihin ja palamattomiin kaasuihin (OGC). Tulisijan tulipesän kehityksessä testaamme myös norjalaisen hiukkaspäästöjä koskevan standardin mukaan (NS 3058/3059). Se varmistaa, että tulisija toimii parhaalla mahdollisella tavalla laajalla tehoalueella.

Sigrid Bagge Slang, Jøtulin laboratorioinsinööri

Luotettava lämmönlähde, joka kestää pitkään

Jøtul merkitsee perinteensä ja historiansa ansiosta paljon sekä asiakkaillemme että yhteistyökumppaneillemme, mutta myös meille, jotka työskentelemme täällä. Velvollisuutemme laatua, innovaatiota, turvallisuutta ja ympäristöä kohtaan ovat tukipilareita tuotannossamme ideasta valmiiseen tuotteeseen. Näiden ydinarvojen ansiosta voit olla varma, että saat luotettavan lämmönlähteen, joka kestää käytössä pitkään.

Mies laittaa puita Jøtul F 602 ECO -puutakkaan.