Jøtul F 602 ECO pieni puuhella keittotasolla modernissa olohuoneessa

Jøtul F 602 ECO – pieni mutta persoonallinen kamiina

Jøtul F 602 on yksi ajattomista klassikkomalleistamme. Siinä yhdistyvät muotoilu vuodelta 1940 ja moderni polttotekniikka, joiden ansiosta tämä kamiina on paitsi kaunis sisustuselementti myös uskollinen ja luotettava lämmitysväline. Se kestää käytössä pitkään.

Pieni klassikkokamiina

Jøtul F 602 -kamiinaa pidetään yhtenä suurista klassikoistamme. Sen suunnittelivat Oslossa vuonna 1940 arkkitehdit Gudolf Blakstad ja Herman Munthe-Kaas, ja koristeet loi kuvanveistäjä Ørnulf Bast. Blakstadin ja Munthe-Kaasin kätten jälki on ensiluokkaista, Jøtul F 602 -kamiinaa onkin vuoden 1940 jälkeen myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta.

 

Massiivivalurautakamiina

Jøtul F 602 ECO on valmistettu massiivivaluraudasta. Valurautakamiinat ovat erittäin kestäviä, niiden osia on helppo vaihtaa uusiin ja ne kestävät käytössä vuosia. Valurauta on myös kierrätettävä materiaali. Valurautakamiinoiden valmistuksessa yksi tärkeä raaka-aine ovat kierrätetyt valurautakamiinat. Käytännössä kierrätettävät kamiinat tulevat tehtaalle yhdestä ovesta ja lähtevät toisesta moderneina, puhtaasti polttavina tuotteina.

Moderni polttotekniikka puolittaa puunkulutuksen

Yhdistämällä samaan tuotteeseen muotoilun vuodelta 1940 ja modernin polttotekniikan olemme yhdistäneet molempien aikakausien parhaat puolet.

Käyttämällä kuivaa polttopuuta ja sytyttämällä tulen oikein tämä puhtaasti polttava kamiina voi saavuttaa jopa 81 prosentin hyötysuhteen! Se siis tuottaa paljon lämpöä jokaista klapia kohden. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että monien vanhojen kamiinojen hyötysuhde on vain 50 prosentin tietämillä.

Näin sytytät tulen Jøtul F 602 ECO -kamiinaan:

  1. Lado tulisijan pohjalle isohkoja klapeja.
  2. Lado niiden päälle pienempiä klapeja ja pilkettä kerroksittain ja ristikkäin. Muista jättää väleihin riittävästi tilaa, jotta ilma pääsee kiertämään.
  3. Laita päällimmäiseksi sytytyspaloja.
  4. Sytytä tuli päältä, jolloin liekit syövät puuta ylhäältä alaspäin. Näin kaasut palavat.
Jøtul F 602 ECO ympäristöystävällinen ilmakanava

Ympäristöystävällisempää

Kamiinassa on ilmakanava, joka ohjaa ilman tulipesän yläosaan. Näin palamattomat kaasut palavat tulipesässä, mikä tekee kamiinasta ympäristöystävällisemmän. Kamiinassa on myös oma ilmanvaihtojärjestelmä, joka johtaa kylmää ilmaa tulipesään. Tulipesässä ilma lämpenee, minkä jälkeen se johdetaan huoneeseen.

Kätevä keittolevyllinen kamiina

F 602 -kamiinassa on keittolevy, jolla voi laittaa ruokaa tai kuumaa juomaa. Tätä ominaisuutta on arvostettu jo ammoisista ajoista lähtien ja yhä tänäkin päivänä.

Terje Agard projektiinsinööri Jøtulissa

Jøtul F 602 ECO -kamiinan keittolevyn pohjassa on uritus, joka imee savun ja liekkien lämpöä. Tuloksena on tehokas ja entistä parempi keittolevy.

Jøtul F 602 ECO liesi

Esittele kokkaustaitojasi lisäkeittolevyllä

Kamiinaan on saatavilla lisävarusteena takakeittolevy (paitsi jos asennussyistä hormi on johdettava kamiinan päältä). Jos käytät mielelläsi kamiinaa ruoanlaittoon, voit hankkia tähän pienoiskeittiöösi lisäkeittolevyn. Kun keittolevyjä on kaksi, kamiinalla voi valmistaa niin aamiaiset, lounaat ja päivälliset kuin pienen juhlaillallisenkin. Toivottavasti maistuu!

Katso, mitä muut ovat valmistaneet Jøtul F 602 -kamiinallaan:

Jøtul F 602 on suosittu julkaisujen aihe Instagramissa. Meistä on hauskaa seurata, millaista ruokaa seuraajamme ovat Jøtul F 602 -kamiinalla valmistaneet.

Jøtul Instagram-seuraajat kokkaavat Jøtul F 602Jøtul Instagram-seuraajat kokkaavat Jøtul F 602Jøtul Instagram-seuraajat kokkaavat Jøtul F 602

 

 

Tulevaisuuden muotoiluikoni

Jøtulin suosituinta mallia modernisoitiin, ja nyt Jøtul F 602 on ikoni, joka kestää käytössä vuosia. Nyt vanha F 602 on myös helppo vaihtaa uuteen F 602 ECO -kamiinaan. Jos haluat vaihtaa F 602 -kamiinan ympäristöystävällisempään, käänny jälleenmyyjämme puoleen.

Etsi jälleenmyyjä