Hygge at home

Ohjeita mukavaan oloon syksyä varten

Syksyn saapuessa ja säiden viiletessä on aika panostaa mukavaan ja rentoon oleiluun ja ”hyggeillä”, kuten naapurimaissamme sanotaan. Pimenevinä iltoina, kun sade piiskaa ikkunoita, on hyvä käpertyä sohvannurkkaan tulisijan ääreen, sytyttää kynttilöitä ja nauttia lämmöstä.

Tässä on joitain ohjeita, joiden avulla voit luoda täydelliset puitteet mukavaa, rauhallista ja rentouttavaa syksyiltaa varten.

Näin nautit mukavasta olosta

1. Rentoudu mukavasti

Valitse kodissasi jokin mukava paikka, jossa voit rentoutua ja nauttia pienestä lepohetkestä.

Hygge at home

 

2. Sytytä kynttilöitä

Syksyn tullen ja talvella on mukava sytyttää kynttilöitä, ja kynttilät ovat tunnelmanluojia myös erilaisissa juhlissa. Mutta ei ole mitään syytä säästellä kynttilöitä vain juhlia varten. Elävien kynttilöiden liekit vaikuttavat aisteihimme, luovat tunnelmaa ja auttavat meitä rentoutumaan ja rauhoittumaan. 

Light candles

 

3. Lue hyvää kirjaa

Valitse luettavaksi jokin hyvä kirja tai lehti. Tulisijan omistajana voisit ehkä tutustua Osmo Perälän kirjoittamaan Puulämmittäjän käsikirjaan.

Black book and brown sofa

 

4. Pientä naposteltavaa

Hyvää ja mukavaa oloa voi luoda pienillä asioilla. Täytä kulho pienellä naposteltavalla, ota muutama pala suklaata tai nauti hyvistä juustoista.

Bowl of snacks

 

5. Villasukat ja torkkupeitto

Syksyn viiletessä ihminen kaipaa lämpöä – ja mikään ei ole mukavampaa syksyllä kuin villasukat, torkkupeitto ja lämpimät tohvelit. Kesän keveät ja ilmavat tekstiilit vaihdetaan pörröisiin, villaisiin torkkupeittoihin tai vaikka lampaantaljoihin, jotka lämmittävät sekä kehoa että mieltä. 

Wool blanket

 

6. Lämmintä juotavaa

Mukavaa oloa voi lisätä myös lämpimällä juotavalla. Keitä itsellesi iso kuppi teetä tai vaikka kaakaota, jossa on ripaus merisuolaa.

Cup of cocoa

 

7. Sytytä tuli tulisijaan 

Tiesitkö, että tulisijassa palavan tulen rauhoittavaa vaikutusta on tutkittu?
Yhdysvalloissa Alabaman yliopistossa toimiva sosiaaliantropologian amanuenssi Christopher D. Lynn on havainnut tutkimuksissaan, että tulisijassa ritisevä tuli ja siihen liittyvä tuoksu alentaa verenpainetta, rentouttaa hermostoa ja auttaa nukkumaan paremmin.

Fireplace

 

Nauti siis rentoutumishetkestäsi hyvällä omallatunnolla: asettaudu mukavaan asentoon, nauti tee- tai kaakaokupista nousevasta aromista, anna tulisijan lämmön ja valon rauhoittaa mielesi ja rentoudu.

Toivotamme sinulle hyvää MUKAVAN OLON syksyä!

 

Haluatko lisää mukavan olon vihjeitä? 

Tästä saat neuvoja oikealta rentoutumisen asiantuntijalta, joka tietää, mitä mukava olo tarkoittaa.

Lue lisää