Pari menossa koiran kanssa metsään

Nauti ulkohyggestä tänä talvena

Tiesitkö, että ulkona liikkuminen hyödyttää muutakin kuin kehoa? Se tekee hyvää myös mielelle. Kun tuet kehosi ja mielesi hyvinvointia pimeänä vuodenaikana, voit nauttia kotipäivistäkin hyvällä omallatunnolla.

Tervetuloa ulos

Vietämme keskimäärin 85–90 prosenttia elämästämme sisätiloissa. Ulkoilulla ja luonnossa liikkumisella voi olla ihmeellinen vaikutus sekä kehoon että mieleen. Se voi auttaa laskemaan verenpainetta, parantamaan immuunipuolustusta, kohentamaan itseluottamusta ja kohottaa mielialaa. Olisiko nyt aika luoda uusi tapa, joka tuo valon pilkahduksen muutoin niin harmaaseen talviseen arkeen?

Ulkoilulla ja luonnossa liikkumisella voi olla ihmeellinen vaikutus sekä kehoon että mieleen.

Tee ulkona liikkumisesta mukavaa

Tee ulos lähtemisestä houkuttelevaa ja ota mukaan lämmintä juomaa, kuten tämä herkullinen kaakao, joka sisältää ripauksen merisuolaa tai vaikkapa kupillinen höyryävän kuumaa keittoa. Pakkaa reppuun jotakin hyvää syötävää tai juotavaa ja tutustu lähialueen luontoon perheen tai ystävän kanssa tai yksin. (Yksin ollessasi saat nauttia luonnon rauhasta täysin siemauksin.)

Palaa kodin lämpöön

Reippaan talvisen kävelylenkin jälkeen parasta on tulla kotiin ja tuntea takan lämpö punaisilla poskilla ja kylmillä käsillä, vai mitä?

Lue lisää hyggestä ja ulkoilmasta nauttimisesta