Jøtul F 373 Advance olohuoneessa äidin ja hänen poikansa kanssa

Stressitön joulukuu takan äärellä

Älä anna suurten odotusten ja pitkien tehtävälistojen pilata joulutunnelmaa. Muista varata aikaa myös itsellesi, anna joulun tunnelman ja ihanan takkatulen rentouttaa hartiasi.

Joulutunnelmaa itsellesi ja rakkaillesi

Mikä saa sinut iloiselle joulumielelle? Onko se vastapaistettujen joululeivonnaisten tuoksu, tutut ja rakkaat joululaulut, glögi ja joulupiparit takan äärellä, tai lempileffan katsominen sohvalla loikoillen? Juhlatunnelman herättämiseen on yhtä monta tapaa kuin ihmistäkin, mutta useimmat meistä kokevat olon ja odotuksen tunteita – ainakin niin kauan kuin odotukset eivät yllä mahdottomiin korkeuksiin.

Stressi – jouluilon pahin vihollinen

Mikään ei ole yhtä tehokas hyvän mielen ja joulutunnelman tuhoaja kuin stressi ja tunne siitä, että ei pysty luomaan haluamaansa joulua. Valitettavasti sanat stressi ja joulukuu yhdistetään tiukasti jouluun. Pitää ostaa lahjoja, leipoa joulutorttuja, suunnitella juhlia, tehdä joulusiivous... tiedät kyllä!

Stressi voi pilata kaikkein suosituimman pyhämme. Mitä voimme siis tehdä, jotta joulusta tulee maaginen rauhan juhla?

Tee enemmän sellaista, joka auttaa sinua rentoutumaan

Mitä sinä teet silloin, kun haluat rauhoittua? Anna itsellesi aikaa rentoutua ja tehdä enemmän sellaista, joka tuottaa jouluiloa. Katsele lempisarjaasi, lue hyvä kirja ja juo mukillinen lämmintä glögiä takan äärellä, lähde kävelylle ja kuuntele lempimusiikkiasi. Sinun ei ole pakko mahduttaa kaikki yhteen kuukauteen. Eikä maailma kaadu, vaikka et ehtisi tehdä kaikkea. Onko täydellinen suursiivous todella tarpeen? Mitä jos hoitaisit sen hyvissä ajoin marraskuussa tai vasta ensi vuoden alkupuolella. Oletko suunnitellut tapaavasi kaikki sukulaiset ja tutut juuri joulukuussa? Siirrä osa tapaamisista tammi- ja helmikuulle, jolloin talvipimeää vielä riittää ja seuraavaan juhlaan on vielä kuukausia aikaa. Päätä mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä ja priorisoi tekemisesi sen mukaan, näin saat nauttia enemmän joulunajan iloista.

Takassa palavan aidon tulen lämpö tekee hyvää niin ruumiille kuin sielulle

Aiomme ehdottomasti panostaa enemmän takan äärellä rentoutumiseen. Tiesitkö, että elävä tuli auttaa rentoutumaan? Kyllä, se on todistettu! Takka, jossa poltetaan puuta, on kylmän, pimeän vuodenajan lämmin keskipiste kodissa. Takan säteilemä lämpö ja palamisen ritinä pesässä vaikuttavat myönteisesti verenpaineeseen, Alabaman yliopiston professori Christopher D. Lynn on todennut tutkimuksessaan.

Joten nyt tiedät mitä tehdä talvipimeyden laskeutuessa... rentoudu takan äärellä hyvällä omatunnolla, ota muutenkin rauhallisesti ja nauti olostasi.

Toivotamme teille kaikille ihanaa joulukuuta ja oikein hyvää joulua!

Sytytätkö takan jouluna?

Näytämme miten saat tulen palamaan kauniisti ja tehokkaasti.

Lue lisää