Katt

Rentoutumisen asiantuntija

Tässä on yksi, joka todella osaa rentoutua. Pitää vain löytää pehmeä ja lämmin paikka, jossa voi nukkua ja levätä - sen taidon kissa on osannut jo satoja vuosia.

Vihjeitä todelliselta rentoutumisen asiantuntijalta

Elätkö sinäkin kiireistä elämää, jossa on koko ajan paljon menemistä ja tekemistä? Sinun kannattaa yrittää noudattaa todellisen asiantuntijan neuvoja. Kotikissa Balder osaa ottaa rennosti ja se tietää, miten se onnistuu parhaiten.

 

  • Pehmeä ja mukava paikka: Nukkuminen ja lepääminen muodostavat suuren osan kissan elämästä - se nukkuu tai lepää jopa 14-18 tuntia vuorokaudessa. Siksi se valitsee lepopaikkansa tarkasti. Makuualustan tulee olla pehmeä ja mukava - mielellään talon paras tuoli tai keskellä sohvaa. Jos kissaa onnistaa, se saattaa päästä jopa syliin ja saa lisäksi hellyydenosoituksia ja rapsutusta.
  • Rauhaa ja hiljaisuutta: Täysin rauhallinen paikka voi olla paras, mutta toisaalta voi tuntua turvalliselta, kun kuuluu tavanomaisia kodin ääniä.
  • Viltti ja tyyny: Pehmeä viltti (joka ei pistele) ja tyyny lisäävät kissan mukavuutta.
  • Tulisijan lämpö: Kun ulkona alkaa olla kylmä, viihtyisä ja lämmin paikka on tärkeä. Lattialämmitys voi olla mukava, mutta vielä mukavampaa on levätä jonkun sylissä tulisijassa palavan tulen ritinää kuunnellen. 

Katt

Lattialämmitys voi olla mukava, mutta vielä mukavampaa on levätä jonkun sylissä tulisijassa palavan tulen ritinää kuunnellen.

Balder, Rentoutumisen asiantuntija

Nauti kissan seurasta ja alenna verenpainettasi

Kehräävä kissa on rauhoittava ja kodikas näky. Kissan kehräämisellä voi olla myönteisiä vaikutuksia terveydellemme. Kun kissa kehrää, stressitasomme laskevat ja verenpaineemme alenee.

Minnesotan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kissanomistajilla on 40 % pienempi riski sairastua sydänsairauksiin ja pienempi todennäköisyys saada sydäninfarkti. Tutkijat uskovat, että tämä johtuu siitä, että stressitasot laskevat kissan rauhoittavaa kehräystä kuunnellessa.

 

Rentoudu kaakaomukin ääressä

Alenna stressitasoja ja valmista itsellesi kuppi höyryävän kuumaa kaakaota.

Katso ohje