Pannekaker

Lämpimät ohukaiset mustikoiden kera

Kuka voi vastustaa lämpimiä ohukaisia ja mustikoita? Tämä kotoisa herkku on helppo valmistaa, ja ainekset löytyvät helposti omasta kaapista. Paista ohukaiset ja tarjoa ne marjojen, sokerin, hillon, suklaan tai jäätelön kanssa - anna mielikuvituksesi lentää.

Ainekset

Ohukaistaikina:

  • 1 litra maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 munaa
  • 6 tl sokeria
  • 1,5 tl suolaa

Tarjoiluun:

  • Tuoreita mustikoita
  • Mustikkahilloa
  • Sokeria

Valmistus:

  1. Sekoita kaikki ainekset suuressa kulhossa ohukaistaikinaa varten.
  2. Vatkaa ainekset sileäksi seokseksi.
  3. Lämmitä keskisuuri paistinpannu kohtalaisen lämpimäksi ja laita pannuun hiukan voita.
  4. Kaada ohukaistaikinaa paistinpannuun ja anna sen levitä.
  5. Paista, kunnes ohukaisen alapuoli on kullanruskea ja päällyspuoli alkaa jähmettyä, ja käännä ohukainen.
  6. Paista toinenkin puoli kullanruskeaksi.
  7. Laita valmis ohukainen vadille ja peitä se alumiinifoliolla siksi aikaa, kun paistat loput ohukaiset.

Tarjoile lämpimät ohukaiset mustikkahillon, tuoreiden mustikoiden tai haluamiesi lisukkeiden kanssa.

 

 

Pidätkö kaakaosta? 

Kokeile kaakaota, jossa on ripaus merisuolaa, ja rentoudu kaakaota nauttien.

Katso ohjetta